hrvatska 365
više o tome

moreska ples s macevimaLjetne izvedbe

Raspored

Lipanj i Rujan do sredine Listopada - Četvrtkom u 21:00
Srpanj i Kolovoz - Ponedjeljkom i četvrtkom u 21:00

Dalmatian Coast, Croatia: A Detox to Retox Adventure


The Huffington Post
Dalmatian Coast, Croatia
A Detox to Retox Adventure!


poveznica na članak

Nova godina, novi početak. Vrijeme je da počnemo živjeti ....

Classical music concerts in Cathedral of St. Mark in Korčula
Svake srijede od 19.-23
Detaljnije

Okusi otoka Korčule
Degustirajte lokalne proizvode otoka Korčule!
Svake srijede od 19.-23 sata u gradu Korčuli!

Marko Polo Izložba

Stalna izložba


više o tome

Pogledajte putovanje Marka Pola započeto godine 1271. u Korčuli prema Mongoliji, karavanom preko pustinje do dvora poznatog mongolskog vladara Kublaj Kana.
U pomorskoj bitci između genoveške i mletačke flote, koja se 7. rujna 1298. odvila ispred Korčule, Polo biva zarobljen, a u tamnici u Genovi piše svoje slavno djelo "Milion (Il Milione)", koja je uz Bibliju i Kuran najprevođenija knjiga na svijetu.

Najbolja mala marina
više o tome

50.-ta obljetnica proglašenja Pošipa-prvim hrvatskim autohtonim bijelim vinom zaštićenog geografskog podrijetla - Korčula


50.-ta obljetnica


proglašenja pošipa-prvim hrvatskim autohtonim bijelim vinom zaštićenog geografskog podrijetla (1967.).
Detalnije

Na otoku Korčuli se još od 4. st. pr. Kr., kultivira vinova loza o čemu svjedoči najstariji pisani tekst sačuvan na kamenoj ploči poznat kao „Lumbarajska psefizma“(kopija se nalazi u Gradskom muzeju Korčula).
Tradicija vinogradarstva i vinarstva ogleda se u vrhunskim autohtonim bijelim vinima sorte otoka Korčule od kojih je najpoznatija sorta pošip na području Čare i Smokvice. Ove godine obilježavamo 50.-tu obljetnicu proglašenja pošipa-prvim hrvatskim autohtonim bijelim vinom zaštićenog geografskog podrijetla (1967.).
Pošip bijeli- domorodna je izvorna sorta otoka Korčule gdje se i najviše uzgaja, a nastala je spontanim križanjem Zlatarice bijele i Bratkovine bijele. Na položajima Čare i Smokvice daje prepoznatljiva kvalitetna i vrhunska vina koja se odlikuju terroirom svojega užeg proizvodnog prostora.
To je kultivar visokoga genetskog potencijala pa se stoga u ovisnosti o usmjerenoj proizvodnji mogu dobiti proizvodi u kategoriji od kvalitetnih do prirodnih desertnih vina. Inače se smatra da je vino Pošip jedno od najcjenjenijih vina hrvatskog juga. Ono je nježno, zelenkasto-žute boje, ugodne i prepoznatljive arome.

Dan grada KorčuleDan Sv. Todora29. srpnja, Dan grada Korčule
Više

29. srpnja u 19.30 svečana misa i procesija korčulanskih bratovština uokolo grada.
Svečana izvedba moreške, viteške igre s mačevima.

Konferencija Weboo 100% Turizam održana je jučer, dana 13. ožujka u Hypo centru u Zagrebu. Na jednom su se mjestu okupili turistički djelatnici, stručnjaci za web marketing u turizmu te posjetitelji koji su došli čuti dobre savjete i upoznati i družiti se s ljudima iz struke.
Za govornicom se tijekom dana izmijenilo preko 10 predavača, a u točno 12 h i 30 minuta došla je na red dodjela Masterweb nagrada. Na Masterweb natječaj bilo je prijavljeno 40-tak web stranica, a za stručno ocjenjivanje pobrinuo se ocjenjivački odbor kojeg su činili Krešimir Drvar, Ana Klarić Kumer i Marko Radelić.
Ovog puta umjesto troje dobitnika, proglašeno ih je čak 6 - i izvođači i naručitelji web stranica. Pogledajte tko su dobitnici!

New York Times - 52 places to go in 2016
New York Times
52 Places to Go in 2016


New York Times preporuka

It’s a big world out there, so we’ve narrowed it down for you. From ancient temples to crystalline waters, here are our top destinations to visit this year.

The Huffington Post - Doček Pola Nove Godine


The Huffington Post
30 Things to Do
in Europe Before You Die


poveznica na članak

Korkyra info - Shuttle bus airport Dubrovnik Korcula

SHUTTLE BUS

Zračna luka Dubrovnik-Vela–Luka-Korčula-Zračna luka Dubrovnik
30.04. - 01.10.Red vožnje

Shuttle Bus Dubrovnik Airport-Vela–Luka-Korčula-Dubrovnik Airport 30.4.-1.10.2017.

Prihvaćena je Situacijska analiza turizma Grada Korčule

Situacijska analiza turizma

prihvaćena je od strane radne skupine, 25. ožujka 2017.

Preuzmi dokumente

STRATEGIJA– Situacijska analiza
Radna skupina Grada Korčule, u subotu 25. ožujka 2017., prihvatila je Situacijsku analizu turizma Grada Korčule, dokument čijom izradom je završila prva faza Strategije razvoja turizma Grada Korčule. Situacijska analiza koja daje sliku i analizu sadašnjeg stanja turizma Grada Korčule predstavljena je Radnoj skupini, koju čine lokalni dionici turizma, u Gradskoj vijećnici.

Prezentacija marketinške i branding strategije


Prezentacija brending strategije

Više o prezentaciji

Prezentacija marketinške strategije:
- Preuzmite ovdje
Marketinška i branding strategija
- Preuzmite ovdje

Kalendar ljetnih događanja

Kalendar ljetnih dogadanja

Preuzmite kalendar

Prvenstvo grada u vaterpolu plivalište KPK grad Korčula


10. - 11. kolovoza
otvoreni bazen KPK

Facebook

Prvenstvo grada u vaterpolu 10.-11.8., plivalište KPK, grad Korčula

Marco polo challenge triatlon

MARCO POLO CHALLENGE
27. travnja 2019.
Facebook

Korčulanski triatlon - Izazov Marka Pola međunarodna je sportska manifestacija nezaobilazna za sve osobe natjecateljskog duha, željne pravoga sportskog izazova. Sastoji se od natjecanja: olimpijski triatlon, spring triatlon, štafetni sprint triatlon, super sprint triatlon te uličnih utrka i prvenstva lokalnih škola, a namijenjeno je inozemnim i domaćim licenciranim triatloncima i rekreativcima. Korčulanskim triatlonom službeno se otvara triatlon sezona u Hrvatskoj.
Marco polo challenge nudi jedinstven doživljaj sportskog natjecanja u okruženju srednjevjekovnih zidina, kula i renesansnih pročelja prelijepog grada Korčule.
Facebook

Odabran novi vizualni identitet grada Korčule

Odabran novi vizualni identitet Grada Korčule
Turističko vijeće TZ Grada Korčule odabralo je novi vizualni identitet destinacije Grada Korčule, čija je autorica Tonka Lujanac, dizajnerica porijeklom s Korčule. Turističko vijeće tako je prihvatilo prijedlog Evaluacijske skupine za odabir novog identiteta, koja je ovo dizajnersko rješenje ocijenila kao najkvalitetnije od predloženih logotipa sudionika na pozivnom natječaju Grada Korčule, dvije agencije i dva samostalna dizajnera. Uz rješenje dizajnerice Tonke Lujanac, na prezentaciji u Gradskoj vijećnici predstavljena su i rješenja agencija Restart i Status grupe, te prijedlog samostalne dizajnerice Drage Komparak. Članovima Evaluacijske skupine dizajnerska su rješenja prezentirana 13. listopada u Gradskoj vijećnici.
Evaluacijska skupina vizual je odabrala prema unaprijed utvrđenim kriterijima. Predložene su logotipe ocjenjivali školskim ocjenama, a pritom su glavni kriteriji pri odabiru bili njihova prepoznatljivost i pamtljivost, kompatibilnost s identitetom brenda, dopadljivost, inovativnost, te jednostavnost.
Osim gradonačelnika Grada Korčule Andrije Fabrisa, u evaluacijskoj skupini koja je vrednovala vizuale bili su i direktorica Turističkog ureda TZ Grada Korčule Hana Turudić, kao i članovi Turističkog vijeća TZ Grada Korčule Mihajlo Grgić, Marko Skokandić te Edita Drušković u ime Vlade Iliškovića, ravnateljica Centra za kulturu Korčula Lana Filippi Brkić, te direktorica Korčulanske razvojne agencije (KORA), Anamarija Granić.
Kao dobri vizuali tako su ocijenjeni logotipi koji se lako pamte i koji dobro prenose glavnu poruku brenda. Logotip mora biti i estetski privlačan, stoga su članovi evaluacijske skupine ocjenjivali i to u kolikoj je mjeri vizual lijep, zanimljiv, a poželjna značajka logotipa je i njegova inovativnost, kao i jednostavnost i jasnoća.
Podsjećamo, odabir novog vizuala temeljen je na nedavno usvojenoj brending strategiji Grada Korčule, koja je dio dokumenta „Strategija razvoja turizma Grada Korčule“.

eVisitor-Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista


GDPR
Obavijest - Prikupljanje osobnih podataka


Link

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista je jedinstveni informacijski sustav koji funkcionalno povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj, a biti će dostupan putem Interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo. Putem navedenog sustava povezat će se i međusobno dijeliti osnovne turističke informacije svih turističkih zajednica te oko 60.000 pružatelja usluga smještaja, a pojedina turistička zajednica imat će uvid u sve prikupljene podatke o pružateljima usluga smještaja i njihovim smještajnim objektima kao i kretanjima turista na svom području. Za uporabu navedenog informacijskog sustava dovoljan je Internet preglednik i Internet veza, a krajnji korisnici iz sigurnosnih će razloga dobiti posebne lozinke za pristup sustavu čime se prikupljanje i obrada podataka iz djelokruga rada turističkih zajednica usklađuje s propisima o zaštiti osobnih podataka.

JAVNI POZIV za kandidiranje manifestacija/ događanja za dodjelu potpore sukladno Programu rada Turističke zajednice Grada Korčule za 2018. godinu

Proljetni festival

hrane i vina
KORČULANSKE PJATANCE
Spring food and wine festival
26.-30. travnja

Detaljnije

Kroz raznolike ponude hrane i pića korčulanski ugostitelji dalmatinsku kuhinju predstavljaju kao spoj tradicionalnog i modernog, kreiranu u harmoniji sa sezonskim blagodatima jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Kreativnim jelovnicima osmišljenima posebno za ovu prigodu, a koji će se u tjednu održavanja festivala svakodnevno izmjenjivati na korčulanskim trpezama, lokalni znalci predstavljaju svoja gastronomska dostignuća po popularnim cijenama.
Proljetni termin održavanja manifestacije logično je rješenje uzevši u obzir bogatstvo sezonskih namirnica koje dozrijevaju ili svoj kvalitativni vrhunac imaju upravo u ovo doba godine.
Proljeće se tako afirmiralo kao inspiracija kojoj osim korčulanskih kuharica i kuhara nisu odoljeli ni poznati korčulanski i pelješki vinari koji u tjednu održavanja festivala predstavljaju vina koja će odrediti vinske trendove u predstojećoj sezoni.

sajmu Hrvatskog otočnog proizvodaSAJAMHrvatskog otočnog proizvoda
27. travnja do kraja rujna
Trg kralja Tomislava

Detaljnije

Sajmom Hrvatskog otočnog proizvoda i otočnih proizvođača koji se održava 27. i 28. 4. započinje manifestacija Okusi Korčule. Sajam se održava tijekom trajanja Marco Polo Triatlona. Jednom tjedno tijekom proljeća, ljeta i jeseni održavat će se sajam otičnih proizvođača u večernjim satima. Cilj ovog programa je omogućiti lokalnim proizvođačima promociju i plasman proizvoda te poticanje razvoja novih proizvoda. Posjetiteljima Korčule pruža se mogućnost upoznavanja s lokalnim i tradicijskim proizvodima.

International Film Festival Marco Polo 'Silk road - the path of dialogue'


07. listopada u 20:00 sati
Jacques Houdek i klapa Kumpanji

Službena Facebook stranica

Izbor World Top Model Croatia
07. listopada 2017. u 20.00 sati u Korčuli
Nastup: Jacques Houdek i klapa Kumpanji.

Advent in Korčula


Blagdan Sv. Marka
25. travnja 2019.
Detaljnije

Na blagdan sv. Marka u istoimenoj katedrali održavaju se svečane svete mise i procesije triju bratovština 'okolo' grada. Povijest govori da je već u 11.stoljeću nakon sagrađene katedrale u Veneciji gdje je Sveti Marko proglašen zaštitnikom grada Venecije i cijele Mletačke republike, po uzoru na Veneciju i Korčulani štuju Svetoga Marka za svoga zaštitnika i izgradili mu veliku katedralu.
Katedrala sv. Marka je središte vjerskog života i najljepši gotičko renesansni spomenik u starom gradu Korčuli. Gradili su je talijanski majstori, ali najviše domaći graditelji kroz 14. 15 i 16. st.
Facebook

Dodjela nagrada Turističke patrole Večernjeg lista - Korčula

vela setemana
14.-21. 4 2019.

Detaljnije

Uskršnji tjedan ili, kako ga Korčulani zovu "Vela setemana", jedan je od središnjih događaja kršćanske liturgijske godine. Korčula je poznata po svojoj "Veloj setemani", koja počinje na Cvjetnicu.
Korčulanska procesija Velikog petka, nadmašuje mnoge crkvene povorke diljem svijeta, a Bratimi sve tri bratovštine: Svih Svetih, Svetoga Mihovila i Svetog Roka u svojim originalnim nošnjama nose ogromne svijeće od čistoga voska (torce), cereferale, kandelabre, lampione, zvijezde, križeve i uz pjesmu starih crkvenih pjesama u ambijentu grada stvaraju neponovljivi mistični ugođaj kako samima sebi tako i brojnim gledateljima.
Najstarija bratovština u Korčuli koja je bratovština Svih Svetih iz 1301. Bratovština Sveti Roko osnovana je 1575., a bratovština Sveti Mihovil 1603. godine.
Facebook

Dodjela nagrada Turističke patrole Večernjeg lista - Korčula


Dodjela nagrada


KORČULA - Šampion turizma 2018.
27. rujna 2018.g. u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici!

Facebook

U Korčuli dodjela nagrada Turističke patrole Večernjeg lista Šampionu turizma 2018.
Gradu Korčuli (Primorska Hrvatska)
i
Gradu Osijeku (Kontinentalna Hrvatska)
te Večernjakovih zvjezdica
27. rujna 2018.g. u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici!
Čestitke svim dobitnicima!

Grad Korčula-Šampion turizma 2018.

ŠAMPION TURIZMA

Više o nagradi

Grad Korčula-Šampion turizma 2018.
Prestižna nagrada Gradu Korčuli-Šampionu turizma 2018.g., u konkurenciji od 23 destinacije, prema stručnom mišljenju žirija Turističke patrole 'Večernjeg lista' Grad Korčula odnio je pobjedu s dobivenih visokih 95 bodova od mogućih 100. Ovo je posebno priznanje svim dionicima turizma grada Korčule, koji su kroz svoj rad i trud dali doprinos razvoju turizma u Korčuli.
Svečanom dodjelom nagrada i priznanja Turističke patrole, koju dodjeljuje 'Večernji list' za najuspješnije turističke destinacije u 2018. godini, obilježen je Svjetski dan turizma u gradu Korčuli.

Uskršnje tradicije-Vela setemana

USKRS

Blagdan Sv Marka

SV MARKO

Korčulanske pjatance - Proljetni festival hrane i vina (Spring food and wine festival)

PJATANCE

Korčulanske pjatance - Proljetni festival hrane i vina (Spring food and wine festival)

TRIATLON

Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda i otočnih proizvođača-Okusi Korčule

SAJAM

Grad Korčula-Šampion turizma 2018.

World bee day Korčula OPG KOMPARAK

e Visitor

Novi vizualni identitet grada Korčule

Novi
vizualni
identitet
grada
korcule

50.-ta obljetnica proglašenja Pošipa-prvim hrvatskim autohtonim bijelim vinom zaštićenog geografskog podrijetla - Korčula

50. ta obljetnica

Tip Travel Magazin - Korčula

Marko Polo izložba

Marko Polo Izlozba

Master web visitkorcula.eu